+32 11 609 130
Vraag offerte aan
Blijf op de hoogte!

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

AlpaGreen

AlpaGreen wordt deels gemaakt uit gerecycleerd en deels uit biogebaseerde polyethyleen (PE) en is dus een milieuvriendelijk alternatief voor traditionele polyethyleen. Met deze groene folie tracht ALPAGRO Plastics de ecologische voetafdruk van haar producten drastisch te verkleinen.
 

Wat is AlpaGreen?

AlpaGreen is een meerlaagse folie samengesteld uit 3 componenten:

 1. Polyethyleen (LDPE of MDPE): Dit type materiaal zorgt ervoor dat we een constante sterkte en draagkracht kunnen garanderen. Bovendien bepaalt deze het glanzende of matte uitzicht van de draagtas of verpakking.
   
 2. Gerecycleerde polyethyleen (recycled PE): Door afval een tweede leven te geven, wordt er bespaard op de almaar slinkende voorraad aan fossiele grondstoffen.
   
 3. Biobased polyethyleen: “Biobased” of “biogebaseerd” wil zeggen dat het materiaal gemaakt is van hernieuwbare grondstoffen. Voor AlpaGreen wordt de grondstof gewonnen uit plantaardige en dierlijke restproducten, die sowieso niet bruikbaar zijn voor de voedselvoorziening.

AlpaGreen is niet composteerbaar, wel 100% recycleerbaar.
 

Waarom kiezen voor AlpaGreen?

Draagtassen gemaakt uit AlpaGreen hebben hetzelfde uitzicht en dezelfde draagkracht, trek- en natsterkte als traditionele plastic draagtassen uit PE, maar hebben een aantal bijkomende voordelen:

 • De CO2-voetafdruk ligt tot 60% lager dan gewoon PE.
 • Er wordt bespaard op fossiele grondstoffen.
 • De afvalberg vermindert.
 • Er wordt minder energie verbruikt dan bij de productie van nieuwe plastic omwille van de recyclage.
   

Welke producten kunnen uit AlpaGreen gemaakt worden?

AlpaGreen kan gebruikt worden voor de productie van:

Goed om weten…

Groene producten zijn vaak veel duurder dan hun gangbare varianten. In vergelijking met de traditionele PE-draagtassen ligt de prijs voor een draagtas in AlpaGreen slechts een kleine 10 à 15% hoger. Dit maakt van AlpaGreen het ecologische én economische alternatief voor een gewone plastieken zak of flexibele verpakking.
 

Heeft u nog vragen over het materiaal of wenst u een verpakking of draagtas te laten maken in AlpaGreen? Laat het ons weten en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.
 

Afbeeldingen

 • Bladversterkte draagtas in AlpaGreen
 • Lusdraagtas in AlpaGreen
 • Verzendenvelop in AlpaGreen
 • Logo AlpaGreen