+32 11 609 130
Vraag offerte aan
Blijf op de hoogte!

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

Bioplastic

Bio en plastic? Het lijkt op het eerste zicht niet samen te gaan maar het kan wel. Als eerste Belgische fabrikant bieden wij onze draagtassen en flexibele verpakkingen in bioplastic aan. Deze "groene" plastic wordt gemaakt op basis van maïszetmeel en biologisch afbreekbare polymeren (biopolymeren). Hernieuwbare grondstoffen liggen aan de basis van bioplastiek, wat een uitkomst kan bieden aan de almaar schaarser wordende fossiele brandstoffen.

Bent u dus op zoek naar een milieuvriendelijke draagtas? Dan is onze biologisch afbreekbare draagtas, beter gekend als BioBag, de oplossing!
 

Waarom zou u kiezen voor een BioBag draagtas?

 1. Onze biotas wordt gemaakt van hernieuwbare grondstoffen vb. plantaardig zetmeel (biogebaseerd).
   
 2. De zak is 100% composteerbaar.
   
 3. Bovendien is het productieproces van een BioBag energiezuinig waardoor er minder CO2 vrijkomt. Een lagere CO2-uitstoot leidt tot minder broeikasgas, wat de opwarming van de aarde ten goede komt.
   

Is een zak van bioplastic even stevig?

Bioplastic heeft trouwens dezelfde eigenschappen en voordelen als conventionele plastic. Een biodraagtas ziet er ook hetzelfde uit als een traditionele plastic zak. Bovendien is de biozak even stevig met een gelijkaardige nat- en treksterkte.

Net zoals de polyethyleen draagtas kan een biozak bedrukt worden. Een simpele bedrukking in 1 kleur of een full colour bedrukking in max. 8 kleuren behoort tot de drukmogelijkheden.
 

Hoe kan u een draagtas van bio-afbreekbaar plastic herkennen?

De biodraagtassen zijn gecertificeerd zowel met het OK compost label als het Kiemplantlogo volgens de Europese norm van composteerbaarheid (EN 13432:2000). Dat wil zeggen dat de verpakking gegarandeerd afbreekbaar is in een industriële composteerinstallatie. Dit geldt voor de volledige BioBag: zowel de inkten als additieven beantwoorden aan de strenge eisen van EN 13432. Meer info over de certificering leest u hier.
 

Bent u overtuigd van deze duurzame verpakking?

Dan kan u kiezen voor een bladversterkte draagtas of een luszak van bioplastic. Deze milieuvriendelijke draagtassen zijn verkrijgbaar vanaf 5.000 stuks (*). Meer info over onze biodraagtassen vindt u hier.

Zoekt u een specifieke biologisch afbreekbare verpakking die hier niet vermeld wordt? Neem contact met ons op en wij proberen u verder te helpen!


(*) de minimumhoeveelheid varieert naargelang het gewenste formaat en bedrukking.
 

Afbeeldingen

 • Biologisch afbreekbare bladversterkte draagtas Decathlon
 • Biologisch afbreekbare bladversterkte draagtas Novamont
 • Biologisch afbreekbare draagtas met uitgestanst handvat Pharma
 • Biologisch afbreekbare lusdraagtas De Bib Sint-Niklaas
 • Biologisch afbreekbare lusdraagtas Solidaris
 • Biologisch afbreekbare pamperverpakking Bio Babby

Bestanden